Monday, 26 March 2012

LUAHAN HATI JER.....

Haih...mcm mana nak mula ni ya (ayat my big boss)..mcam ni la ...i'm not saying that i'm a workholic person....tp memey sebenarnya macam tu la(sape nak puji kalu tak diri sendiri)hahahaha........tapi aku kerja tak melibatkn hati dan perasaan....bak kata orag be professional ya....alhamdullillah aku berjaya mengharunginya walaupun dah hampir 2 tahun lebih dah....kerja2....personal2....hehehehehe....happy lak rasanya sbab berjaya mengharungi semuanya....

tapi bak kata pepatah...jangan disangka panas sampai ke petang....upanya hujan ditengahari(macam dah season je proverb ni).....aku dikejutkan dengan berita2 yang kurang enak didengar....yang sememeynya aku tak terlbat langsung dalam kancah tu...tapi ntah mcm mana...aku lak dijauhi oleh sahabat yang pada perkiraaan aku memey baik la dengan aku....tpi nak wat camner...aku terima je....kalu dia tk suka aku lagi....aku bole angkat kaki awl2 seblum dia mengistiharkan perang dengan aku...

tapi aku nak cakap gak kat sini.......SEMEMANGNYA.....aku tak tau apa citer pun.....dulunya aku dihina, dikeji, dimaki, diherdik oleh dia dan pasangannya, namun aku telan bulat2 demi 2 buah persahabatan yang baru je kami bina.....kini mereka berdua telah selesa dan aman damai (aku rase la.....ntah2 bertambah berantakkan lagi.....hahahaha....jahat lak aku rasa....dah alang2 orang kata kan)......tapi aku doakan dorang berdua bahagiala hendaknye......biarkan mereka bahgia di atas penderitaan orang lain......hah! lagi satu jangan kerana nyamuk sekor, kelambu dibakar pula.....sian kat orang macam aku....(sedey tahap gaban dah ni)

Bab2 kelambu ni.....akulah kelambu tu....kalu dah memey tak perlukan khidmat aku lagi....cakap je terus terang.....aku pon dah tknak terhegeh2 dah......tapi boss aku suruh aku teruskan kerja aku...biarla apa orang nak kata.....tapi aku jawab balik....SABAR SAYA BOSS, ADA HADNYA.....pantun aku....ANAK CINA MAKAN PENGAT, SENDRI MAU INGAT!!!!!!...jadi aku akan pikirkan blik demi kemajuan anak didik kesayangan aku dan rakan2 yang amat mengerti dan memerlukan aku lagi.....thanx bagi yang tahu cerita sebenar disebalik semua ini...

nak kOmen just KLIK TAJUK ENTRY ! :)

6 comments:

♔Lady Ainaa♔ said...

bersabar jelah ek sis...hidup ni kalau xde mslh, x best gak..bosan je lau memanjang in peace..namun, be strong ek...biakan semua ini buatkan kita lg tabah mengharungi dugaan masa hdpan....

zack_eda said...

yup ! btOl tuh..kalau in peace 24 jam pOn bOsan jugak kan ? hehe...insyaAllah sis akan tabah untuk harungi semua nih...thanx ya ainaa ! :)

kai said...

sabar je la itu je yang termampu...
kalo dah jadi orang bawahan...
ini la nasib kita..

- encikkai.com -

zack_eda said...

huhu...betOl tuh ! isnyaAllah akan terOs bersabar....thanx ya kai :)

misz sheyla said...

sabar je la kak...tapi cam sakit ati gak kan..kite taktau pape tetibe org nak jauhkan diri..biar lah dorang...lama2 nanti orang tau hal sebenar

zack_eda said...

tu la pasal...nak wat camner kan...terima je la smuanye kan...kalu dilayan...gila dibuatnyer...hehehehe...anyway thanx ya for the response,...