Saturday, 26 May 2012

My Day :)

dah 10 hari berlalu , baru aku ada masa untuk update pasal "hari aku" a.k.a hari guru lah kan....sekarang masa terhad sikit nak update blog...eh ! bukan terhad sikit , tapi terhad banyak ! huhuhu....Orang lain dah lupa agaknya pasal entry hari guru diorang...aku jugak yang baru nak update hari nie...almaklum lah...aku kan workholic person ( tangan di dada , mata ke atas ) hahaha....

as usual lah kan...every year asyik aku je yang kena jadi mastermind untuk handle hari guru...Orang lain tahu nak bagi arahan je....tapi langsong tak nak sumbangkan tenaga....yang diorang tau everything must be perfect ! muka nie jugaklah yang jadi mangsa keadaan...hahaha....( stressss! ) mula2 aku ingat nak tarik diri je...malas dah nak pikir pasal benda2 alah nihhhh...buat serabut kepala aku yang dah sememey nye serabut nih...tapi disebabkan murid2 aku yang aku dah jaga diorang since form 1 lagi , aku gagahkan jugak diri nih...huhuhu

okey lah...korang layan jelah gambar2 kat bawah nih... malas dah nak citer panjang2....nnti makin bertambah sakit hati aku...



nie time kami guru2 SMD tengah nyanyi lagu 'Kami Guru Malaysia'....tapi spoil music tiba2 berhenti...sO kena nyanyi lagi sekali...huhuhu...

             


nie antara game2 yang diadakan pada hari tersebut...memang best n happening lah...
cuba tengok muka aku....happy kan ???? tapi dalam hati...Allah je yang tahu...huhuhu


nie antara student2 aku yang boleh dikatakan bertungkus-lumus buat kerja bersama2 dengan aku pada hari tersebut....walaupon cameraman yang kt tengah tuh amik gambr macam budak tadika baru belajar nak amik gambar....tapi okey lah daripada tak ada gambar langsong kan ? hehehe ( peace hidayat! ) yang kiri n kanan tuh pulak PA aku...huhuhu...


nie lah antara hadiah2 yang aku terima daripada anak2 didikku...aku bukan lah nak menunjuk , just nak share ngan korang je...tapi pada sesiapa yang pikir aku nak menunjuk tuh , terima kasih lah sebab dah tambahkan pahala aku...hehe....terima kasih lah kepada semua student2 yang dah bagi hadiah kat teacher u all nih , walaupon setengah daripada hadiah tuh saye tak tahu pon siapa pemberinya...n special thanx to 4SPA for your surprise ! cher hargai sangat2 ! sayang korang <3 thanx kerana sentiasa di sisi cher n menyokong cher walau ape pon yang terjadi...

nak kOmen just KLIK TAJUK ENTRY ! :)

3 comments:

pwincez_na said...

best jadi cikgu. tapi entah nape saya ta minat bidang tu

Liyana Izzati said...

Cikgu ke? Selamat Hari Guru. Mengajar subjek apa. Saya sangat adore cikgu. They are noble people :)

zack_eda said...

pwincez_na: best sangat sekiranya minat tu dah ada...actually bidang ni pun bukan pilihan utama...tp bila dah mgajar rasa sernok pula...bila fikirkan bukan senang nak memanusiakan manusia..lagi seronok...baru mencabar sikit..

Liyana Izzati : Yup..cikgu....I'm teaching English...